Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ferslag Nylan -SDS 2-2

Ferslag Nylan -SDS 2-2

1 december 2013 18:15


Nijland en SDS delen de punten in vermakelijke derby


Het zeer onderhoudende schouwspel in Nijland, tussen de plaatselijke v.v. en de bezoekers uit Oosterend, werd afgesloten met een gelijkspel.

SDS kwam twee keer op voorsprong, maar zag Nijland beide keren langszij komen en liep de hele wedstrijd eigenlijk achter een prima spelend Nijland aan. Na de 2-2 moest er nog een half uur gespeeld worden en wilde Nijland het overwicht in doelpunten uit drukken, maar zover liet SDS het niet komen en dus bleef deze stand op het bord staan.

 

Na een toespraak van Ate de Boer in zijn rol als motivator 'Gerrie Snel' begon Nijland in de bekende opstelling. De opstelling van Nijland zal inmiddels geen geheim meer zijn, nu voor de tiende (!) keer dezelfde tien spelers aan de start verschenen. Slechts één speler liep tegen een schorsing aan en blessures bleven tot nu toe gelukkig uit, wat altijd een positieve uitwerking heeft op de resultaten. SDS moest het doen zonder verdedigers Rijpkema en Broersma en linksbuiten Jelmer Posthumus had net twee weken ons land verdedigd, waardoor hij op de bank begon. Anne Stenekes en 'rookie' Sjoerd de Vries speelden hierdoor achterin en Skelte Anema startte voorin. Hiernaast besloot SDS zich aan te passen aan Nijland, wat de Oosterenders zeker geen goed deed, want ze oogden erg onwennig.

 

Niettemin kregen ze na een paar minuten meteen al een enorme kans, die tot opluchting van Nijland werd naast geschoten. De voorzet van rechts werd prachtig gecontroleerd door Skelte Anema, die met een een mooie kapbeweging de overgebleven verdediger uitspeelde en oog in oog met Peter stond, maar dus verzuimde te scoren. Kort hierna gaf scheidsrechter Kraak twee vrije trappen net buiten het strafschopgebied aan SDS en de tweede poging zou het doel vinden. Peter liet de muur zijn rechterkant afschermen en nam zelf plaats naast zijn linkerpaal, maar hoorde alleen maar het projectiel voorbij vliegen dat Wietse Lanting in de kruising vuurde. De specialist sloeg dus weer toe en Nijland moest op zoek naar de gelijkmaker, die de eerste helft echter niet meer werd gemaakt.

 

SDS trok zich de rest het eerste bedrijf massaal terug op eigen helft en liet Nijland het spel maken, wat de gastheren overigens prima deden. Geduldig en met verzorgd spel werd de bal rondgespeeld en uit de vele mooie aanvallen ontstonden ook zeker enkele gevaarlijke momenten. De inmiddels geblesseerd geraakte keeper Jaap Toering stond echter geen doelpunt toe, al hoefde hij ook zelden handelend op te treden, omdat bijvoorbeeld kopballen van Nico en Foeke niet op doel waren. Het bleek ook maar weer hoe lastig het is om tegen een muur van verdedigers te voetballen en Nijland kreeg goed beschouwd dan ook het welbekende 'koekje van eigen deeg'.

 

Na de rust bleek Jaap Toering niet meer onder de lat te staan en was hij vervangen door Harm Stremler (Jan Stenekes, keeper van het tweede was niet afgereisd naar Nijland). Helaas voor Nijland werd 'Hampie' niet op doel gezet, maar nam de kleine middenvelder (39 alweer) zijn vertrouwde positie in. Doelpuntenmaker en veldspeler Wietse Lanting nam hierdoor plaats (daar had jij kunnen staan Jan) onder de lat en dat gaf Nijland toch het gevoel dat er nog wel een doelpuntje gemaakt kon worden. Dat doelpuntje viel dan ook na een minuut of tien toen een voorzet van Sjoerd Teake bij Nico uitkwam en hij Lanting verschalkte. Nijland speelde na de rust een stuk verder naar voren en SDS had hierdoor ruimte om te counteren, wat echter zelden goed uit werd gevoerd. Kort na de 1-1 was het echter wel bingo, toen Skelte Anema zich door een groepje verdedigers rommelde en Sjoerd de Vries vond bij de tweede paal, 1-2.

 

Nijland moest even slikken, maar zette door en net op het moment dat Gerben en Johan klaar stonden om in te vallen voor een slotoffensief, was het Nico die weer toesloeg. Een mooie aanval via de linkerkant resulteerde in een voorzet van Fokke en Nico kopte fantastisch de 2-2 binnen. Johan en Gerben moesten dus nog even wachten, maar Johan mocht even later toch nog Erwin vervangen. Nijland bleef hierna prima voetballen en als er een ploeg recht had op de winst dan was het zeker niet SDS dat zich vaak geen raad wist met het goede veldspel van de thuisclub. Verder dan enkele hachelijke momenten kwam Nijland echter meestal niet, op een enorme kans voor Foeke na dan. Deinum had de 3-2 op de slof na een hoge voorzet van links, maar schrok van de kans en schoot over.

 

Het was al bijna donker toen Kraak het genoeg vond en een einde floot aan de onderhoudende burenruzie tussen de nummer 3 en 4 vier van de ranglijst. Het bleef dus gelijk en slechts het publiek werd de grote winnaar deze middag. Beide teams behielden hun positie op de ranglijst bleek achteraf en Nijland sloot november af met alleen maar gelijke spelen. Als oorzaak is er afgelopen maand vaak gewezen naar de 'Movember-snor' van Sjoerd Tjalsma. Die gaat er komende week dus goedschiks of kwaadschiks af, zodat we in Workum weer fris geschoren voor de winst kunnen gaan.

 Foto's  Henk Bootsma
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!