2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 10

Kwekerijleane 2 A
9041ER
BERLTSUM
tel. 0518-461606

Ons enige puntverlies was tot dusver tegen Arum/ Stormvogels en eerlijk gezegd hadden zij meer verdiend dan een gelijkspel.

Berlikum had met 4-1 gewonnen van Arum/Stormvogels maar daarentegen weer verloren van Franeker wat niet de sterkste in de poule is. Wisselende resultaten dus voor onze tegenstander.

In Berlikum werd begonnen met de warming up en bleek Berlikum de warming up te beginnen met  spelers. De JO19 speelde vooraf en vanuit daar sloten wat jongens  aan van de JO17 en Jo19 die al een wedstrijd hadden gespeeld.

Het team werd hierdoor even op scherp gezet, want je weet nooit wat er dan bij komt.

De eerste helft werd goed begonnen. De achterhoede gaf geen kans weg. Dit kwam ook mede doordat we achterin een extra mannetje overhadden. Hierdoor hadden we verder in het veld een mannetje minder, maar dat was niet te merken.

Voor rust was het Luuk die de 0-1 maakte en die smaakt  wel lekker voor hem na 3 afgekeurde goals door buitenspel vorige week. Voor rust scoorden we nog twee keer.

Jammer was dat we toch weer enkele blessures opliepen in onze dunne selectie. Hopelijk dat iedereen er snel weer bij is.

In de rust werd gehamerd om de nul te houden en de score uit te breiden. Na rust speelde Berlikum iets anders maar gelukkig leidde dit niet tot kansen. Wel was het opvallen dat 2 van onze rustigste mannen een 5 minuten tijdstraf kregen. We hebben aardige mondige jongens maar deze twee zijn ideale schoonzonen en het wegzenden was een te gemakkelijke keuze voor de leidsman.

Na rust  werd het spelbeeld niet veel anders. De kansen waren wederom voor ons en met een 0-6 mocht Berlikum tevreden zijn. Yke had nog wel een paar kunnen maken maar die bewaart hij voor komende zaterdag wanneer wij In Nijland spelen tegen SC Franeker.

Al met al een prima prestatie met goed spel.

Tot nu presteert dit team boven verwachting , maar zijn de uitslagen meer dan terecht. Komende zaterdag spelen we om 10 uur in  Nijland en kunnen wij onze beker aspiraties verlengen.