Dit team bestaat uit 95% uit eerste jaars die afgelopen jaar een prachtig seizoen hebben gehad in de 1ste en 2de klasse. Veel geleerd en spelend als een hecht team.

Nu mocht dit geëtaleerd worden in de JO17 waar de verwachting is dat voetballend het wel goed komt maar fysiek het aanpoten wordt.

Het team is aangevuld met Yke Gaastra die afgelopen jaar al in de Jo17 speelde en Lieuwe vd Kamp die weer terug is op het oude honk.

JO17_2022023.JPG

achter vlnr: Jappie, Sander, Lieuwe, Yke, Sikke, Sietze, Jelle, Pieter, Minne
voor vlnr: Tim, Sven, Jorn, Luuk, Jelmer , Jorrit, Tsjalling

Vooraf wisten we niet precies waar ze zouden staan.  De bedoeling was dan ook om de eerste 10 minuten door te komen en dan kijken of we wat meer gas konden geven, maar het liep even anders.

Na 1 minuut stonden we al 0-1 voor, nadat we met een snelle aanval via het centrum onze rechterkant konden inschakelen. Sietze wist wel wat hij moest doen in de 1 op 1  met de keeper en scoorde. Een mooi begin voor de boys.

Per saldo waren we beter dan St Anna. Voetballend kon het nog een stuk beter. We waren in balbezit wel eens te onrustig en zochten te vaak voor de diepe oplossing, terijwl er genoeg ruimte was om de bal in de ploeg te houden.

Net voor rust was het Sander die de 0-2 scoorde.Vorig jaar vooral op de half of centraal achterin , maar vandaag in de spits als aanspeelpunt.

Na rust ging het spel naog \ardig heen en weer maar zijn we niet in problemen geweest. Alleen de laatste 5 minuten drukte St Ann wat maar zonder echte kansen te creeeren.

Een mooie 0-2 overwinning dus voor de jongens, war mag aangetekend worden dat er wederom vele supporters mee waren.

Komen de zaterdag spelen we thuis in Easterein om 11.15 tegen Arum/Stormvogels. Dan zullen we proberen, ondanks de personele problemen, een goed vervolg te geven aan deze wedstrijd.