JO17 weet weer wat verliezen is. - Nijland

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

JO17 weet weer wat verliezen is.

JO17 weet weer wat verliezen is.

ST SDS/Nijland JO17-1

4 - 6

Oudehaske JO17-1

Competitie

1e klasse (3e fase) 5

Datum

13 mei 2023 12:30

Scheidsrechter

S Overal

Accommodatie

Sportpark Zweitse Huitema
H. Pollemastraat 2
8771RT
NIJLAND
tel. 0515-569448

Na een imponerende reeks van 7 wedstrijden met 6 overwinningen bleek in eens dat er nog mogelijkheden lagen om mee te strijden om het kampioenschap.  Een mooi resultaat van een prachtig seizoen, waarbij een van de leiders vooraf dacht dat de 2de klasse misschien beter paste bij deze groep.

Dit bleek een grote misrekening en alle nieuwe spelers van JO17-2 en Jo15 bleken voltreffers om de groep te versterken.

Scorebord technisch leek het zaterdag een regelmatige overwinning te worden, maar dit werd even anders.

Of het onderschatting was of gewoon de kwaliteit van de tegenstander zullen we nooit weten.

Maar we begonnen best goed aan de wedstrijd.

Wekenlang werd er door de spelers gevraagd of we eens op het “Nijlanello” (hoofdveld in Nijland) mochten spelen en dit verzoek was gehonoreerd.

In de eerste minuten creëren we enkele goede kansen en hielden we achterin de boel goed dicht. Een 2-0 voorsprong was op zich niet raar geweest , maar de scherpte ontbrak voor in. Oudehaske herpakte zich en was met de lopende mensen op het middenveld een plaag voor ons. Niet snel daarna werd het 0-1 en 0-2 en daar was niets op af te dingen. Wel dat wij als team, net als de eerste 20 minuten tegen OuweSyl, moeten leren de gevaarlijke spelers van tegenstanders collectief te neutraliseren.

Gelukkig herpakte het team zich en stond het ook zo weer 2-2. Net voor rust leek het erop dat wij door gingen drukken maar na klungelig balverlies kon de tegenstander zo het gehele veld oversteken en de 2-3 maken.

In de rust bleek dat onze keeper niet verder kon. Gelukkig was Xavi van de JO15 bereidt om in te vallen end at deed hij hartstikke goed. Met enkele reddingen hield hij ons op de been.

We creëerden enkele goede kansen maar Oudehaske was veel daadkrachtiger. Na rust werd de voorsprong uitgebreid tot 2-5 voordat wij iets terug konden doen. NA de 3-5 hadden we nog 20 minuten en was alles mogelijk. Toch was het wederom Oudehaske die een goal maakte. 3-6 voor de oranjehemden. Op de valreep scoorden wij nog 4-6 maar deze wedstrijd werd zo wel verloren.

Je weet dat zoiets kan gebeuren, maar vooraf hadden wij op meer gehoopt en gerekend. Dat is dan ook het mooie aan voetbal. Je hebt altijd kans en dat geldt ook voor de tegenstander.  Vertrouwen en energie helpt je daarbij.

Komende zaterdag sluiten wij de competitie af op Ameland tegen Geel Wit. Ook nu zijn de scorebord journalisten onder u waarschijnlijk overtuigd van een overwinning, maar eerder dit seizoen bleek Geel Wit een niet te nemen horde.

 

Feit is dat dit een prachtige afsluiting is van een groep die elke keer weer aantoont dat samenwerken een goede basis is voor resultaat en plezier.

Op nei Amelân!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!