Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nijland 3 heeft geen kind aan Oeverzwaluwen

23 april 2023 21:15

Op een zonnig Zweitse Huitema sportpark mocht het 3e elftal het afgelopen zaterdag opnemen tegen de Sweltsjes uit Koudum. Hoewel de gasten als echte profs met de bus aankwamen in Nijland stonden ze na afloop van het duel met lege handen en daar viel niets op af te dingen. Na 90 minuten voetballen stond er een afgetekende 4-0 op het scorebord.

Trainer Joop besloot zijn smaakmakers Laas, Foeke, Pedro en Frank rust te gunnen en zo mocht dit kwartet het eerste half uur vanaf de bank toe kijken hoe de overige 11 op een 2-0 voorsprong wisten te komen.

Nijland had vanaf het eerste fluit signaal het overwicht in de wedstrijd. Er lag veel ruimte achter de defensie van Oeverzwaluwen en Hendrik wist een paar keer gevaarlijk door te breken. Na 10 minuten kreeg Nijland een hoekschop en natuurlijk nam onze specialist Sytze die. Hij slingerde de bal gevaarlijk voor het doel, de keeper dacht de bal te kunnen vangen maar na een paar vangpogingen sloeg hij de bal in het doel. Niet veel later kreeg Nijland weer een hoekschop en wederom ging Sytze achter de bal staan. Vanaf de bank werd al gegrapt dat als Sytze hem er weer in schoot hij gewisseld moest worden maar dat was niet het geval. Sytze kreeg de bal wederom fraai voor de goal, Lars schatte de voorzet op waarde en knikte de bal hard binnen met het hoofd.

De Koudummers hadden weinig in de melk te brokkelen en wisten geen noemenswaardige kansen te creëren in het eerste bedrijf. Achterin stond het als een huis en doelman Lars beleefde een rustige middag. Melvin, Thomas, Rimmer en Foeke hadden de zaken op orde achterin.

Tijdens de eerste helft was het nog zonnig en warm maar inmiddels was het gaan regenen. In de rust werd besproken dat er iets meer druk uitgeoefend moest worden op de achterste linie van Oeverzwaluwen en dit ging in de 2e helft een stuk beter waardoor Nijland nog beter in haar spel kwam. Na 10 minuten spelen gooiden de blauwhemden de wedstrijd definitief in het slot. Foeke stond achterin zijn mannetje en veroverde de bal waarna hij besloot het middenveld over te steken. Frank maakte een loopactie en kreeg de bal in de loop mee van Foeke. Hij kwam rechts van het doel uit en haalde verwoestend uit. Via de keeper belande de bal in de linkerbovenhoek. 3-0 en het geloof in een resultaat verdween bij de gasten.

Wel raakten de spelers van de tegenpartij ietwat gefrustreerd. Na een stevig duel tussen Thomas en de aanvaller van Oeverzwaluwen maakte Thomas de overtreding. Zijn tegenstander maakte echter een natrappende beweging wat volgende de verder goed fluitende scheidsrechter een rode kaart waard was. De nummer 14 van Oeverzwaluwen zag dit echter anders en pakte de kaart uit de handen van de scheidsrechter en gooide hem weg. Dit leverde ook voor hem een rode prent op en zo was het 11 tegen 9 in het laatste kwartier van de wedstrijd.

Nijland kon hierdoor nog iets aanvallender voetballen en zo besloot Laas op avontuur te gaan. Via de rechter flank wist hij 2 man uit te spelen en de achterlijn te halen. Hij dribbelde het 16 meter gebied binnen en trok de bal terug op hoogte van de penaltystip. Daar was Frank die even liet zien waarom hij de aanvoerdersband draagt er als de kippen bij en schoot de bal hard en venijnig met links in de bovenhoek. Niet veel later besloot Wiebe maar eens uit te halen en schoot de bal kiezelhard rakelings naast het doel. Na 89 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en zo kon het derde weer 3 verdiende punten bijschrijven.