Facebook Toestaan Niet toestaan

Nijland verslikt zich in Bant

15 februari 2015 19:30

Koploper Nijland ging zaterdag onderuit bij rode lantaarn drager Bant en beleefde daarmee een valse start van de tweede competitiehelft.

Na de 1-0 op slag van rust, zetten de gasten het tweede bedrijf alles op alles om doelpunten te maken. Helaas was het duidelijk niet de dag van Nijland en wat het ook probeerde, doelpunten bleven uit.

Nijland begon in de polder zonder Eelke, die na een botsing in een oefenwedstrijd nog steeds niet fit was en hierdoor begon Erwin in de basis. Hij had het net als zijn teamgenoten niet makkelijk de eerste helft tegen een Bant dat zich massaal terugtrok op eigen helft.

Het team probeert de tweede helft van de competitie punten bijeen te sprokkelen op deze manier en wil niet meer vrolijk voetballend in het mes lopen. Dat ging ze prima af de eerste helft want Nijland creëerde niks en was drie kwartier lang op zoek naar ruimtes om gevaarlijk te worden.

Bant probeerde zelf op de counter of met lange ballen gevaarlijk te worden, maar ook zij kregen geen enkele kans in een bedroevende eerste helft. Op slag van rust maakte captain Remco echter een zeldzame fout door Stefan Kramer bij een vrije trap niet te dekken en hij kopte feilloos raak.

Nijland kwam goed uit de kleedkamer en zette Bant met de rug tegen de muur, maar dat verdedigde haar voorsprong met hart en ziel. Uiteindelijk waren er vele kansen om wat aan de score te doen voor de blauwhemden, maar hij wilde maar niet vallen.

Nico was er een paar keer dichtbij, Erwin zag zijn inzet uit de hoek getikt en weer Nico zag een kopbal van de lijn worden gehaald. Remco kopte net over, Cor kopte op de lat en Sjoerd kopte voor een leeg doel de verkeerde kant op op.

Alles werd geprobeerd, maar ook invaller Wieger kon niet het net vinden ondanks de talloze voorzetten, corners, vrije trappen en hoge ballen. Ondertussen ontsnapte Cor aan zijn tweede gele kaart en hield Peter een zekere tweede treffer tegen. De laatste kans was voor breekijzer Wieger, maar hij kopte naast, waarna het carnaval kon beginnen in Bant.

Nijland had natuurlijk nooit mogen verliezen van het zwakke Bant, maar na 12 overwinningen op rij, waar we op de juiste momenten het geluk aan onze zijde hadden, zit het ook wel eens tegen.

Zaterdag komt SDS naar Nijland en dat belooft weer een zware, maar ook mooie derby te worden. Het is even afwachten op welke spelers we dan een beroep kunnen doen, want er is het hele seizoen al veel blessureleed. Jarin mag nog niet spelen na een neusoperatie,

Albert Jan is net weer in training na zijn wereldreis, Gerben zit weer op Curaçao, Eelke probeert zaterdag te halen en Gerrit viel uit met een voetblessure tegen Bant.

We gaan onze wonden likken en maken ons op voor de burenruzie tegen de gasten uit Easterein.