Datum

23 september 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag was Nijland na twee seizoenen weer terug in de 3e klasse. Zoals wel vaker begon het seizoen voor Nijland niet goed en dit keer liep het tegen een 2-1 nederlaag aan. Nijland had zonder twijfel meer verdiend, maar achterin liet het de nodige steken vallen en voorin stond het vizier niet op scherp.

Nijland begon zwak aan het duel en in de eerste minuten had Heerenveense Boys (HVB) twee keer kunnen scoren. Hierna gaf Nijland eigenlijk niets meer weg en counterde het regelmatig heel gevaarlijk. Vooral Nico kwam een paar keer in kansrijke positie, maar het leverde allemaal geen doelpunten op.

De tweede helft begon wellicht nog slechter, want uit een corner was het meteen raak voor HVB. Bij de eerste paal kon de bal in worden gekopt en Fokke was niet bij machte de bal nog op de doellijn te te keren.

Nijland reageerde furieus op de 1-0 en al snel kon het gelijk maken via Jarin. In een vol strafschop gebied werd hij hoog aangespeeld en Jarin knikte uiterst beheerst de 1-1 langs de doelman. Een minuut later pakte Jarin de bal af van een verdediger en leek hij de gasten op voorsprong te gaan zetten. Hij schoot echter nogal onhandig met links naast, waar Nico stond te wachten voor een leeg doel.

HVB deed meteen wat terug met een mooie aanval over links, maar de buitenspeler schoot net niet raak. Wieger verving de laatste twintig minuten Arjan en ook nu bleven de kansen komen. Helaas maakte Nijland ze niet af en daar kreeg het de rekening voor gepresenteerd een kwartier voor het einde. Een middenvelder van Heerenveen draaide mooi weg bij Mente na ingooi aan de linkerkant en ramde de 2-1 in de korte hoek.

Een staaltje afwerken waar de blauwhemden nog wat konden leren, want ook na deze tegenvaller was een goed resultaat nog zeker mogelijk. Eerst ramde Nico hard op de vuisten van de doelman en werd de rebound door Wieger hoog over geschoten. In de laatste minuut zette Nico prachtig voor en leek Wieger van dichtbij gelijk te maken, maar hij kopte net over.

Aan de andere kant had HVB de wedstrijd in het slot kunnen gooien, omdat Nijland vol voor de winst ging. Dat deed het echter ook niet en dus bleef het spannend tot het einde. De 2-1 stand bleef uiteindelijk op het scorebord staan en dus droop Nijland teleurgesteld af.

Volgende week ontvangen we NOK en zij hebben de eerste drie punten al binnen.