Datum

16 februari 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Nijland 2 pakte een belangrijke 1-0 overwinning in de strijd om de 2e plek op de ranglijst. Hiermee is een gat geslagen van 5 punten met Zeerobben en staat WPB op 4 punten van it koninklijke twadde.

Op een goed bespeelbaar 2e veld behaalde Nijland een degelijke 1-0 zege. Verdedigend werd niets weggeven, geen moment wankelde de muur. Alleen een kopbal uit een corner van Zeerobben in de 2e helft bracht enig gevaar. Ruerd had een snippermiddag kunnen opnemen.

Aanvallend was Nijland nog het gevaarlijkst in de eerste helft. Een schot van Foeke raakte de lat. Verder waren er nog een aantal momenten waaruit Nijland gevaarlijk was, maar erg doortastend kon Nijland nou ook niet worden.
Op het middenveld hadden we het lastig, want de meeste duels en tweede ballen waren voor Zeerobben.

In de rust konden we gematigd tevreden zijn, immers de nul stond op het bord. Echter hadden we wat meer kracht en rust nodig op het middenveld om grip te krijgen en tot meer kansen te komen. Gerrit en Folkert kwamen in de ploeg, waardoor er meer rust en overwicht op het middenveld kwam. Alleen tot meer kansen leidde dit niet. Toch viel uit een spaarzaam moment de 1-0. Folkert gaf een mooi passje op de dieplopende Gerrit, die via de kluts met de uitkomende keeper de bal met een mooi boogje in het verlaten doel zag belanden. De bevrijdende treffer was daar. Niet dat Nijland daarna bevrijdend ging spelen, want het benutte de ruimte die er lag om te voetballen niet goed. De buitenste middenvelders hielden het veld te smal waardoor de spelers op het middenveld elkaar vooral in de weg liepen. Zeerobben deed een poging de gelijkmaker te forceren, maar konden geen vuist maken tegen de degelijke Nijlander defense.

Zo was 1 goal voldoende en konden er drie punten bijgeschreven worden. Na de 0-2 winst een week eerder tegen Delfstrahuizen in de harde wind, waar Foeke een corner in een keer erin draaide en Silvan ook een goaltje meepikte, zit it Twadde op het goede spoor richting een mooie eindklassering. Koploper Blauw-Wit staat nog 9 punten los. Nijland zal dus moeten blijven winnen om aansluiting te houden. De volgende wedstrijd wordt uit tegen Joure gespeeld. Nijland mag dan laten zien dat ze terecht op de tweede plek staan.

Nadat Nijland 1 een puntje meepikte in de degradatiestrijd was er nog een leuke middag en avond in de mande met draaiend rad met mooie prijzen en gezelligheid.