Datum

29 september 2018 14:35

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 29 September reisden we af naar Harlingen om daar te gaan voetballen tegen Zeerobben 3. We wisten dat het een sterke tegenstander zou worden. Zeerobben had vorige week mer 2-0 gewonnen van Bolsward. We gingen met zijn allen positief het veld op. Al snel bleek dat Zeerobben gelijk ging aanvallen. Met een aanval over de rechter kant beland de bal voor het goal. Door even de onoplettendheid van de verdediging werd zo de 1-0 in gekopt. Helaas mocht het hierbij niet blijven. Paar minuten later. Een goeie goal van Zeerobben 2-0. Met deze stand gingen we de rust in. Er moest gewoon gescoord worden in de 2e helft. En dit gebeurde ook. Een mooie bal van Jan Feenstra op Jurriaan Tjalsma. Die vervolgens in 1x uithaald op goal. Schitterende goal van Jurriaan. 2-1. "Kom op nog 1tje". Alles werd op alles gezet om die gelijk maker te maken. Maar helaas Zeerobben kwam weer met een aanval en scoorde hier ook. 3-1.Nu was het weer onze beurt om te gaan scoren. Met een prachtige voorzet van Foeke Deinum vanaf de rechterkant,die vervolgens op het hoofd van Folkert v/d Werf belandt. Folkert, die helemaal vrij stond, kopte de 3-2 binnen. Toen werd het weer spannend, maar door veel slordigheden aan de bal kwamen wij niet meer aan voetballen toe. Het was wel Zeerobben die nog een aantal kansen creëerden, maar door de spectaculaire reddingen van Ruerd Bakker die de hele wedstrijd al goed stond te keepen bleef het bij een 3-2 verlies. Volgende week staat Bolsward op het programma. Altijd een lastige tegenstander. Hopen dat we daar nog wat puntjes weg kunnen halen.