Datum

16 november 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

Op 16 november stond de website Makkum 2 - Nijland 2 op het programma. Op een koud sportpark, met op de achtergrond een spelend korps om de goedheilig man een warm welkom te heten. Voor Makkum een wedstrijd om de aansluiting te houden bij de top en voor Nijland een wedstrijd om mee te draaien in de subtop.

De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras. Wieger had zich hoogst waarschijnlijk al goed geïnformeerd hierover en besloot zaterdagochtend zich ziek te melden. Achteraf geen verkeerde keuze. 12:30 Floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het eerste kwartier was in evenwicht. Van beide kanten werd verzorgd gevoetbald. Dit leverde geen kansen op. De laatste 20 minuten domineerde Makkum. Na een klein half uur kwam Makkum op een 1-0 voorsprong. In eerste instantie leek er niks aan de hand, Makkum was aan het opbouwen, de bal kwam bij de keeper terecht die onder druk werd gezet. Hij trapte de bal lang die over alles en iedereen heen vloog. De bal kwam voor de voeten van de spits van Makkum die op Ruerd af kwam. De spits rond koelbloedig af. Vlak voor rust kwam Makkum op 2-0. Via een goedlopende aanval kwam er een voorzet bij de 2e paal waarbij een speler van Makkum vrij in kon koppen. Ruststand 2-0.

Nijland kwam hoopvol uit de boxen. De duels werden gewonnen en er werd eerder druk gezet. Er werd meer gevoetbald op de helft van de tegenstander, helaas leverde dit geen kansen op. Verder gebeurde er in de 2e helft weinig tot niks. Het publiek zal het er niet warm van hebben gekregen. Makkum heeft verdiend gewonnen en is gestegen naar een 2e plaats. Nijland blijft hangen op plek 7. Volgende week speelt Nijland 2 om 12 uur thuis tegen Oudehaske. Tot dan op het Zweitse Huitema sportpark.