Datum

21 september 2019 12:15

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van It Twadde het nieuwe voetbalseizoen aftrappen bij het team van Ate Breeuw in Scharnegoutum.  Tot in tegenstelling met de bekerwedstrijden stond er dit keer weer een compleet team. Een goede selectie waaronder Erwin Hoekstra die zijn voetbalschoenen weer had aangetrokken en uiteraard een niet te vergeten Marco moesten het gaan doen.

De eerste helft was het It Twadde dat de dienst uitmaakte in Scharnegoutum met langdurig balbezit, maar weinig echte kansen. Na een halfuur was het Marco die met een goede voorzet die voor gevaar zorgde. Deze voorzet resulteerde in een handsbal in de zestien meter waardoor Foeke Deinum aan mocht aantreden voor de 1-0 voor It Twadde. Vorig seizoen was Foeke van 11 meter al een zekerheidje en dat lijkt hij dit jaar ook gewoon voort te zetten. 1-0 It Twadde! Na de 1-0 blijft het spelbeeld gelijk en is er eigenlijk niks aan de hand tot de 40e minuut waarin  Scharnegoutum onze verdediging in verlegenheid bracht met een langebal waardoor ze 1 op 1 op Ruerd afkwamen. Laatstgenoemde pareerde de inzet op goede wijze waardoor It Twadde ging rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft gaf een heel ander beeld dan de eerste helft. Scharnegoutum ging hoger druk zetten, er vielen ruimtes en It Twadde kwam moeilijker aan voetballen toe. Uiteindelijk resulteerde dit tot een zeer discutabel doelpunt van Scharnegoutum. De scheidsrechter die vorig jaar onder de lat stond van onze tegenstander toonde toch nog wat rood-wit bloed te hebben en keurde een buitenspeldoelpunt goed tot grote teleurstelling van It Twadde. Na de 1-1 bleven echter grote kansen uit en moesten Scharnegoutum en It Twadde de punten delen.

Volgende week wacht Waterpoort Boys in Nijland voor wellicht de eerste 3-punter van dit seizoen.