Accommodatie

Onbekend

13.30 uur vertrek vanuit Nijland met een elftal spelers. In Sneek aangekomen waren ook de resterende spelers uit de omliggende steden en dorpen al aanwezig totaal dus een selectie van 15 man.

Vier elftallen bij Nijland en dan is het zo af en toe wel bij elkaar lenen om tot een elftal te komen. Een ieder was gezond, omkleden in 2 Boxen, alleen dat was van korte duur gezien er te weinig ruimte was voor Waterpoort boys.....

Op het veld aangekomen gestart met de wedstrijdbespreking. Daarna de warming-up. Speciaal welkom was er voor Foeke gezien die nog geen 1 keer getraind had, kon Foeke mooi warmlopen als grensrechter.

We zijn gestart in en 1-4-3-3 opstelling. We willen van achteren uit opbouwen. Lars en Thomas beide in een vrije rol achterin, met de afspraak één van jullie schuift door en de ander richt zich op de spits van WPB. Links back, Rienk, en rechtsback Redmer staan “hoger” om zo meer ruimte te creëren voor de opbouw.

Helaas stonden we na 3 minuten al met 1-0 achter. Een flitsend strak en hard schot verraste een ieder....

Van achter uit combineerde Waterpoortboys goed, opvallend was hoe ze elkaar ook coachen. 5 meter, 2 meter, 1 meter werd er vaak geroepen maw binnen 2 meter heb je een tegenstander bij je.

Het tweede deel van de eerste helft kwamen we beter in ons spel, diverse corners en vrije trappen helaas geen doelpunt. De grote ruimte tussen de middenvelder Sietse, Wesley en Frank en de voorhoede spelers Laas Siebe en Marc werd gelukkig kleiner. Ook moest Sytse een paar knappe reddingen doen om de achterstand niet verder te zien oplopen.

1-0 was ook de ruststand. In de pauze onder het genot van een bakje thee nog een aantal aanwijzingen en wissels doorgenomen. Een aantal konden de nicotine verslaving niet tegenhouden en “moesten” ook even roken, het is tenslotte ook hobby en we spelen in de zesde klas.

De “huur” spelers Matthijs, Jacob werden naast spits Sjoerd in de tweede helft ingezet.
Er werd prima van achteruit gevoetbald. Jammer dat Siebe die vrije trap er niet in kon schieten, tegen zijn “oude” ploegje had hij dat graag gewild. Na 75 minuten nog 4 wissels erin gezet, ook Foeke hebben we gebracht. Ook de extra man van achteren naar voren doorgezet en zelf Sytze met de laatste corner meegestuurd naar voren, gaf helaas geen resultaat... een goede tweede helft, prima voetbal gezien maar geen goals en daar gaat het wel om als je wilt gelijkspelen / winnen.

De kantine was gesloten, voor de trainer en hulp leider Marc was er wel een heerlijk biertje in de bestuurskamer. ;-)

Sportief bezig zijn werkt ontspannend ook in de zesde klas!