Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nijland 3 pakt belangrijke punten in heet potje tegen Bakhuizen

28 maart 2022 20:45

Nijland 3 heeft zijn notering in de top-4 van de competitie weten te versterken. De ploeg speelde thuis tegen Bakhuizen 2, een van de laagvliegers op de ranglijst. Op het Zweitse Huitema Sportpark werden de gasten met 3-1 verslagen.

Al vanaf het begin van het duel werd duidelijk dat dit een stevig potje ging worden. De thuisploeg had de b, waar Bakhuizen de verdedigende stellingen in nam. Dit balbezit resulteerde niet in grote kansen, al was Johannes Breeuwsma met de actie naar binnen en het schot van randje zestien meter wel gevaarlijk.

Toch was het Bakhuizen dat in de omschakeling voor de openingstreffer zorgde. Waar de verdediging van de thuisploeg stond te slapen bij een lange bal van achteruit, slopen de aanvallers van Bakhuizen richting het doel om keeper Lars van der Kamp te verschalken. Deze voorsprong was echter van korte duur, omdat spelmaker Wiebren Posthuma luttele minuten later op aangeven van Breeuwsma in een envoudige een op een met de doelman aantekende voor de 1-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, al werden de gasten wel feller en steviger in de duels, wat net als een aantal keer in de eerste helft voor irritatie zorgde. Nijland ging op zoek naar de voorsprong en deze zou ook tot stand komen. Een schot van Jelle Damstra werd onvoldoende weggewerkt door de doelman, waarna Wytse Hofstra zijn rol als spits slim invulde en de rebound binnen tikte.

Even later wisten de gastheren de voorsprong te vergroten. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal met het hoofd gecontroleerd door linksbuiten Gerrit Harmen Rypma die de bal vervolgens over doelman en centraal verdediger kopte waarna Hofstra de bal binnenliep.

Nijland staat nu op een gedeelde tweede plaats, een punt achter koploper v.v. Heeg. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen opnieuw Bakhuizen.